Należy zadać pytanie: W jaki sposób owe substancje znalazły się w płynach biologicznych pacjentów chorych na tzw. «COVID’a»? – Kto je tam umieścił? – A może prościej: Czym tak naprawdę był «COVID»?
Uwaga: Mowa jest o oficjalnym dokumencie, sfinansowanym przez UE, a dokładniej przez Joint Research Centre przy Komisji Europejskiej.
W roku 2021 – badając krew i kał włoskich chorych na COVID – włoscy naukowcy, kierowani przez Carlo Brognę dokonali odkrycia wręcz zdumiewającego (zauważmy, że wspomniane opracowanie jest całkowicie przemilczane przez mass media włoskie – przyp. red). Otóż, w osoczu, kale i moczu osób dotkniętych COVID’em wykryli ślady jadu węży (peptydy), jadów jadowitych mięczaków, owadów (pszczół)itp. (“konotoksyny, fosfolipazy A2, metaloproteinazy”).
Natomiast niczego podobnego nie wykryto w grupie kontrolnej.
Dziwi fakt, że tego typu peptydy – stanowiące powiedzmy ułamek opisanych wyżej trucizn zwierzęcych (“konotoksyny, fosfolipazy A2, metaloproteinazy”) – znalazły się (i zostały wykryte) WYŁĄCZNIE w płynach biologicznych włoskich pacjentów COVID poddanych badaniu przez naukowców. Zauważmy, takie trucizny zwierzęce, inaczej mówiąc, takie zwierzęta wydają się nie występować normalnie we Włoszech – z wyłączeniem owadów w przypadku fosfolipaz A2.
Obrana metoda analizy jest prosta i doskonała: separacja faz, chromatografia cieczowa i spektrometria mas – dla łatwiejszego zrozumienia. Następnie analizy zostały porównane ze znanymi bazami danych dotyczącymi właśnie takich trucizn, po czym stwierdzono dopasowanie.
Metoda łatwa, prosta i bardzo efektywna.

Dlatego – wykluczając możliwość zaistnienia systematycznych, powtarzających się i rażących błędów, co jest do wykluczenia u podmiotów, które uzyskały unijne granty badawcze, czyli poważnych naukowców – pozostaje niewytłumaczalne, jak takie zatrucie jest w rzeczywistości możliwe (tym bardziej, że zastosowana metodologia jest tak perfekcyjna). Dziwne jest także to, że objawy zatrucia tego rodzaju truciznami wydają się być absolutnie zgodne z tymi, które wykryto u pacjentów cierpiących na COVIDa. I dlaczego pewne nawyki np. (palenie papierosów) okazały się być ochroną przed niektórymi symptomami COVIDa?...
Wnioski pozostawiamy Czytającym, dołączając tłumaczenie fragmentów opracowania, o którym mowa:
«Peptydy toksynopodobne w osoczu, moczu i próbkach kału pobranych od pacjentów chorych na COVID-19»
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8772524/ https://f1000research.com/articles/10-550/v2
Wprowadzenie: SARS-CoV-2, który wywołuje chorobę COVID-19 i doprowadził do pandemii dotykającej obecnie świat, został szeroko zbadany. Przeprowadzono różne badania w celu poznania mechanizmu infekcji oraz zaangażowanych w nią ludzkich genów, transkryptów i białek. Równocześnie odnotowano liczne pozapłucne objawy kliniczne współwystępujące z chorobą COVID-19, a dowody na ich ciężkość i trwałość są coraz liczniejsze. Czy manifestacje te są powiązane z innymi zaburzeniami współwystępującymi z zakażeniem SARS-CoV-2, jest przedmiotem dyskusji. W niniejszej pracy donosimy o identyfikacji peptydów toksynopodobnych u pacjentów z chorobą COVID-19 poprzez zastosowanie spektrometrii mas w chromatografii cieczowej Surface-Activated Chemical Ionization – Cloud Ion Mobility.
Wyniki: Peptydy toksynopodobne, niemal identyczne z toksycznymi składnikami jadów zwierząt, jak konotoksyny, fosfolipazy, fosfodiesterazy, proteazy cynkowo-metalowe i bradykininy, zidentyfikowano w próbkach od pacjentów z COVID-19, ale nie w próbkach kontrolnych.
Wnioski: Obecność peptydów toksynopodobnych może być potencjalnie związana z zakażeniem SARS-CoV-2. Ich obecność sugeruje możliwy związek choroby COVID-19 z uwalnianiem do organizmu (oligo-)peptydów niemal identycznych z toksycznymi składnikami jadów zwierząt. Nie można wykluczyć ich udziału w dużym zestawie heterogennych pozapłucnych objawów klinicznych COVID-19, jak np. neurologicznych. Chociaż obecność każdego z objawów z osobna nie jest selektywna dla choroby, ich kombinacja może być związana z COVID-19 poprzez współistnienie panelu wykrytych tu peptydów toksynopodobnych. Obecność tych peptydów otwiera nowe scenariusze dotyczące etiologii obserwowanych dotychczas objawów klinicznych COVID-19, w tym manifestacji neurologicznych.
Stwierdzono obecność (oligo-)peptydów niemal identycznych z toksycznymi składnikami jadów zwierząt. Przedstawione tu dane i wyniki sugerują związek między chorobą COVID-19 a uwalnianiem w organizmie tychże i rodzą szereg pytań:
– Czy wyniki te są zgodne z tym, co zaproponowali Tizabi i wsp.(41) , tj. ewentualną terapeutyczną rolą nikotyny, agonistów nikotynowych lub pozytywnych allosterycznych modulatorów nikotynowych receptorów cholinergicznych w COVID-19?
– Czy produkcja peptydów toksynopodobnych, jeśli jest indukowana przez SARS-CoV-2, może mieć udział w zaburzeniach i urazach neurologicznych obserwowanych u hospitalizowanych pacjentów COVID-19?
– Jeśli jest to indukowane przez SARS-CoV-2, czy produkcja peptydów toksynopodobnych może wpływać na złożone choroby najwyraźniej wywoływane lub wzmacniane przez COVID-19, jak np. zespół Guillain-Barré (42) lub choroba Parkinsona (43)?
– Czy peptydy toksynopodobne są związane z zakażeniem SARS-CoV-2 lub z innymi infekcjami wirusowymi, czy też, bardziej ogólnie, ich obecność jest związana ze stanem chorobowym?
– Czy nasze wyniki potwierdzają sugestię Konsorcjum iVAMP 44 dotyczącą związków między gruczołami jadowymi zwierząt a mikrośrodowiskiem mikroorganizmów?
Uważamy, że natychmiastowe udostępnienie tych wyników może przyczynić się do rozplątania wieloaspektowego zestawu objawów klinicznych u objawowych pacjentów COVID-19 i do dalszego zrozumienia mechanizmów z tym związanych.
Jaką drogą te substancje dostawały się do organizmów ludzkich, bo przecież wtedy jeszcze nie znaliśmy “dobrodziejstwa” preparatów zwanych szczypawakmi
"Mi piace""Mi piace"
Film “Uwazaj na wode” wyjasnia to wszystko, poparte naukowymi badaniami
"Mi piace""Mi piace"
A ciekawe czy ktoś badał pod w/w kątem zestawy do testowania na kowida, droga trucizn przez wodę do organizmów ludzkich wydaje się, zwłaszcza w Polsce mało realna…
"Mi piace""Mi piace"